Mix 1/2 box of Dr. Oetker Nona Fried Chicken Flour with buttermilk in a bowl. Stir well then put in chicken thighs to marinate for about 1 hour.
Campurkan 1/2 kotak Tepung Ayam Goreng Pedas Dr. Oetker Nona dengan susu mentega ke dalam mangkuk. Kacau sehingga sebati. Kemudian, masukkan ayam dan perapkan selama 1 jam.
In the meantime, place Dr. Oetker Nona Fried Chicken Flour in a separate bowl.
Masukkan Tepung Ayam Goreng Pedas Dr Oetker Nona ke dalam mangkuk berasingan.
Coat the chicken with fried chicken flour, then dip in cold water and coat again with fried chicken flour.
Salutkan ayam dengan tepung ayam goreng dan kemudian celup ke dalam air sejuk dan salut semula dengan tepung ayam goreng.
Fry the chicken until golden brown.
Goreng ayam ke dalam minyak yang panas sehingga warna bertukar kuning keemasan.
Drain excessive oil and set aside.
Angkat dan toskan minyak. Letakkan di tepi.
For the sauce, mix all the ingredients in a bowl and stir until well combined.
Campurkan kesemua bahan sos ke dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
Spread the burger buns with butter and toast the buns on each side.
Bakarkan roti burger yang telah disapukan dengan mentega.
Assemble burgers by spreading the sauce onto each bun then adding the fried meat and toppings. (Note: Add any desired toppings on your burger)
Sapukan sos ke atas permukaan roti burger bahagian bawah., letakkan ayam goreng ke atas roti dan diikuti dengan hirisan keju, salad dan tutupkan dengan roti burger bahagian atas.
RELATED RECIPES
Savoury & Snacks
Savoury & Snacks
Savoury & Snacks